Ресавска библиотека организовала је књижевно вече у просторијама Центра за кутлуру на коме су учествовали писци Миомир Петровић и Влада Арсић.

„Писци Миомир Петровић и Влада Арсић поново су активни у библиотекама и центрима за културу широм Србије на промоцијама својих нових наслова „Блек лајт“ и „Невиђена Србија“, објављених крајем прошле године. На први поглед, ова два писца генерацијски, по стилу приповедања и темама имају више сличности и разлика. Осим што су обојица писци Лагуне и што њихове књиге спадају у ред најчитанијих, а у библиотечком смислу и најпозајмљиванијих широм Србије. И што су пријатељи.
Ипак, будући да Арсић приповеда о бурној прошлости Србије а Петровић предвиђа ништа мање турбулентну будућност Србије то је у заједничком гостовању ова два писца у Свилајнцу прошле недеље представљало органску везу дуо-гостовања. Као да су два писца Пиранделовски слетела у Свилајнац у наставку своје потраге за новим литерарним ликовима. У пословично душке пуној сали Центра за културу у Свилајнцу аутори су говорили скоро два сата, а потом одговарали на постављена питања. „ Laguna.rs