Изложба фотографија face и body art и cosplay професионалне шминерке Мире Миловановић из Свилајнца, отворена је 15. новембра. Публика на отварању била је у прилици да присуствује ефектном перформансу, који је карактеристичан за манифестације цосплаyа.
Изложба ће трајати до краја новембра и организивана је у оквиру програма “Покажи шта знаш” којим Центар промовише талентоване Свилајнчане.
Мира Миловановић годинама успешно води свој козметички салон у Свилајнцу. Наклоност према професионалном шминкању водила је у испитивање могућности саме технике и истраживање личних афинитета. Тако је дошла до технике body art или уметности тела, где тело користи као уметнички објекат. На изложби ћемо видети фотографије њених body art радова.
Интересовање је даље води ка изради маски и костима познатог као cosplay. У овој техници Мира је показала свој изванредан таленат.
Све технике којима се Мира бави су врло захтевне у техничком и материјалном смислу, траже огроман труд и посвећеност и ту се Мира показала веома професионално и до крајње мере одговорно према овим областима. Квалитет њених радова и креативност су задивљујући, посебно ако се има у виду да се Мира тиме бави, како сама каже, у слободно време.
Фото: Данијел Милић